<img src="//bat.bing.com/action/0?ti=5116139&amp;Ver=2" height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden;">
Gå til innhold

Enkel montering av kjørebok

Vurderer du elektronisk kjørebok, men er usikker på hvor mye styr det er for å få den på plass? Det finnes alternativer helt uten montering. 

”Montering” i bilens diagnoseport

 

Enkelte varianter kan enkelt plasseres rett inn i bilens diagnoseport. På de fleste biler finner du denne nede til venstre for rattet.

Dette innebærer at hvem som helst greier å montere kjøreboken. Hele operasjonen tar mindre enn ti sekunder.

Se video av monteringen (saken fortsetter under videovinduet):

 

 

I en slik kjørebok sitter det et SIM-kort, og den begynner umiddelbart å fungere. Dette innebærer at alle opplysningene fra kjøreturene dine automatisk registreres i systemet og lastes opp til skyen. Her kan du logge deg inn å på din egen konto hvor du får full kontroll. Her kan du blant annet: 

  • Sjekke turene dine 
  • Redigere turene dine
  • Legge til passasjerer
  • Levere fra deg kjøreboken

Les også: 3 grunner til at du sparer tid og penger med en elektronisk kjørebok

Helt uten montering

 

Har du en GPS-basert versjon er den på størrelse med en fyrstikkeske og trenger ingen montering. Med en slik dings rekker det å putte den i midtkonsollen på bilen. 

Les også: 4 fordeler ved elektronisk kjørebok

Erfaringsmessig er det allikevel å anbefale at den kobles til bilens ligtheruttak. Dette er for å unngå at den skal gå tom for batteri, men det er altså ikke nødvendig for at den skal fungere. 

Velger du en av disse to alternativene unngår du kostbare verkstedbesøk. Du trenger heller ikke tenke på kjøreboken dersom du bytter bil eller må ha en annen bil midlertidig. 

Skiller mellom jobb og privat

 

Det er etter hvert svært mange nordmenn som bruker sin private bil i jobbsammenheng. Med en elektronisk kjørebok kan du enkelt skille mellom privat bruk og yrkeskjøring. 

Les også: Kan man jukse med en kjørebok? 

Du kan for eksempel lage faste kjøreruter som er merket med enten privat eller jobb. Dette kan være kjøreturen til hytta, svigerforeldre eller til barnehagen. I tillegg kan du også sette innstillingene slik at all kjøring som skjer innen et gitt tidspunkt er yrkeskjøring. For eksempel mandag til fredag mellom klokken 07:00 og 15:00. Da vil resten automatisk registreres som privat bruk. 

New Call-to-action