<img src="//bat.bing.com/action/0?ti=5116139&amp;Ver=2" height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden;">

Brukerveiledning for elektronisk kjørebok

Av Stefan Jacobsen 13. oktober 2015

Ved å bruke en elektronisk kjørebok sparer du deg selv for mye arbeid (og potensielt en god slump penger). Men hvordan fungerer det? 

Det finnes flere alternativer, og hvilken du velger vil avgjøre hvor mye du må gjøre selv. 

Uten SIM-kort

En enkel elektronisk kjørebok uten SIM-kort er rett og slett en liten GPS. Den kan enkelt og greit legges i lomma eller løst i bilen når du skal ut. En slik variant kan også fungere som fotoboksvarsler. 

Les også: Elektronisk kjørebok med eller uten montering? 

Med en slik GPS blir kjøredataene automatisk registrert i enheten, men dataen må lastes over til nettskyen. 

Dette er en veldig enkel måte å få kontroll over bilbruken, men du må selvfølgelig huske å ta den med hver gang. 

Med SIM-kort

Den andre varianten av elektronisk kjørebok er med SIM-kort. Dette er en mer avanset løsning, og den settes inn i bilens diagnoseport. Den krever altså ingen montering i den forstand, men den er tilknyttet bilen.

Les også: Hvilke regler gjelder for firmabil?  

Ettersom den har et SIM-kort,sender den automatisk all kjøredataen til skyen hvor informasjonen lagres. Du kan også gå inn å redigere informasjonen i etterkant. 

Logger alt

Uansett hvilken av disse du skulle velge så kan du være trygg på at all relevant informasjon blir logget: 

  • Dato
  • Adresse
  • Tidspunkt
  • Kjørerute
  • Bompasseringer

Bompasseringer er lett å glemme av dersom denne må føres manuelt og ikke minst må du huske riktig takst på passeringen. Derfor er det stort pluss dersom denne logges automatisk. I etterkant kan du hente ut rapporter, som du selv definerer, eller så kan du videresende direkte til regnskapsføreren din. Disse rapportene skal oppfylle kravene fra skattemyndighetene

Flåtestyring

Noen varianter av elektronisk kjørebok har også egne funksjoner for flåteiere. På denne måten kan man enkelt bruke systemet til flåtestyring. Så dersom dette er tilfellet for deg bør du dobbeltsjekke at funksjonen finnes før du bestemmer deg. 

Les også: Krav til godkjent kjørebok

Tittelen på denne artikkelen er "Brukerveiledning for elektronisk kjørebok". Poenget er at det er trengs egentlig ingen brukerveiledning. Det er i bunn og grunn veldig enkelt. Ta den med i bilen eller sett den i diagnoseporten i bilen så er du i gang. Du sparer masse tid og mest sannsynlig ganske mye penger også. Regnskapsføreren din blir garantert glad og du kan bruke tiden på noe langt mer hyggelig enn manuell føring av kjøredata. 

New Call-to-action

 

 

Om Autogear

Om Autogear

Autogear er et norsk teknologiselskap som er spesialisert på elektronisk kjørebok til bruk i biler som brukes både i jobb og privat. Selskapet har levert elektronisk kjørebok i over 10 år og har hovedkontor i Oslo.

Les mer ›

  • Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.
Få e-post om nye innlegg:


Siste artikler i bloggen: