<img src="//bat.bing.com/action/0?ti=5116139&amp;Ver=2" height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden;">
Gå til innhold

Kan du bruke en USB, kan du bruke Autogear. Så lett er det å installere Autogear i din bil

Er det noe vi virkelig er opptatt av i Autogear, så er det å gjøre livet enklere for brukerne våre. På sikt ønsker vi å automatisere kjøreboken fullstendig. Der er vi ikke helt ennå, men vi har jobbet mye for å gjøre produktene våre så brukervennlige som mulig. Installasjonen fikser du selv på et par minutter.  

Mange lurer på hvordan installasjonen er. Her skal vi gi deg en liten guide.

Få dager etter at du har bestilt en elektronisk kjørebok fra Autogear, får du en pakke i posten fra oss.

Boksen ser slik ut:

autogear-air-box.jpg

Inni boksen er det noen få komponenter, og en veldig enkel instruksjon på installasjon. Du trenger ikke besøke verksted, og du trenger heller ikke være bekymret for at installasjonen vil påvirke bilen på noen som helst måte.

 

Innholdet i boksen ser slik ut:

innhold2.jpg

Den viktigste «dingsen» er GPS-enheten (helt til høyre). Den har en kontakt som minner om en SCART-kabel som du sikkert kjenner igjen fra TVen. Enheten inneholder en GPS-tracker og et sim-kort som kommuniserer med Autogears skyløsning.

GPS-enheten skal plugges inn i bilens diagnoseport, på fagspråket kalt «OBD2». På de fleste biler er denne plassert under dashbordet på venstre side. Nøyaktig plassering kan variere litt fra bil til bil, og er du i tvil kan du google bilmodellen din og «diagnoseport». Da finner du fort frem, eventuelt kan du søke på denne nettsiden som har oversikt over diagnoseporter. I tillegg er GPS-enheten tydelig merket med hvilken side som skal vendes opp.

Det følger også med en kabel, og et par strips for å feste denne. Kabelen er det kun de færreste som trenger. Den lar deg plassere GPS-enheten på dashbordet dersom den ikke mottar satellittsignaler fra plasseringen i diagnoseporten.

 

Her ser du hvor plasseringen er på en Volkswagen Passat, nede til venstre under rattet.

obd2-2.jpg

Vi også laget en video som viser hvor enkelt det er å montere Autogears GPS-enhet. Klikk her for å se den.

Når du har plugget inn GPS-enheten lyser et lite blått lys som indikerer at enheten har kontakt med bilen.

Installasjonen er ikke mer avansert enn å bruke en minnepinne på datamaskinen din! Etter installasjon trenger systemet noen minutter på å kalibrere seg. Deretter er det bare å kjøre, og alle turene dine logges i nettløsningen.

Hvorfor trenger vi GPS-enheten?

Enn så lenge er de færreste biler koblet på internett, og da trenger vi en enhet som kan overføre data fra bilen til skyløsningen. I tillegg sørger GPS-enheten for at alle adresser og bompasseringer blir registrert riktig. En gang i fremtiden, når alle biler er koblet på internett, vil trolig «dingsen» være overflødig, og bilen vil selv kunne kommunisere med Autogears servere.

Nettløsningen er også enkel å konfigurere, hvis du ikke vil bruke standardinnstillingene. Her kan du lese hvordan.

Lurer du på hvilke produkter vi tilbyr? Her kan du se oversikt over våre løsninger.

Vil du ha et uforpliktende tilbud eller ha svar på dine spørsmål om elektronisk kjørebok og kjøregodtgjørelse, ta kontakt med en av våre kunderådgivere.