<img src="//bat.bing.com/action/0?ti=5116139&amp;Ver=2" height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden;">

Krav til godkjent kjørebok

Av Stefan Jacobsen 16. august 2015

Det viktigste ved innføring av kjørebok i firmaet, er å passe på at den følger de offentlige kravene. Her får du oversikten. 

For mange er kjørebok og dokumentasjon noe skikkelig herk, men et nødvendig onde for å ha den nødvendige dokumentasjonen.

For at en kjørebok kan regnes som tilfredsstillende må en del punkter være med:

  • Dato
  • Startsted for kjøring
  • Sluttsted for kjøring
  • Kilometer kjørt (basert på bilens teller)
  • En beskrivelse av kjøreruten og formålet med reisen

I tillegg bør den inkludere navn på fører og skiltnummer på bilen.

Det finnes flere alternativer som oppfyller disse kravene. Enten kan du bruke den gode, gamle manuelle måten og skrive det inn for hånd eller benytte deg av elektroniske løsninger. Innenfor sistnevnte kategorier finnes det ulike typer som oppfyller kravene over og som også gir andre fordeler. 

For å følge reglene for lagring av regnskap, noe man er pålagt å gjøre med kjørebøker, må disse lagres sikkert i ti år etter året den er benyttet. Mange opplever at dette er enklere med en digital kjørebok da informasjonen lagres i skyen og ikke tar opp fysisk plass. Men husk å undersøke med din leverandør om lagringstid.

Sikkerheten er også høyere digialt fordi det ikke er noen risiko for at kjøreboken blir skadet eller forsvinner. Sjekk med din leverandør om de har sikkerhetssertifisering som garanterer trygg lagring.

 New Call-to-action

 

Om Autogear

Om Autogear

Autogear er et norsk teknologiselskap som er spesialisert på elektronisk kjørebok til bruk i biler som brukes både i jobb og privat. Selskapet har levert elektronisk kjørebok i over 10 år og har hovedkontor i Oslo.

Les mer ›

  • Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.
Få e-post om nye innlegg:


Siste artikler i bloggen: