<img src="//bat.bing.com/action/0?ti=5116139&amp;Ver=2" height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden;">

Elektronisk kjørebok med eller uten montering?

Av Stefan Jacobsen 18. august 2015

Elektroniske kjørebøker blir stadig mer populære da de ofte er enklere i tillegg til å være mer nøyaktig. Monteringen vil imidlertid variere.  


Flere elektroniske kjørebøker må monteres på verksted. I noen tilfeller krever nyere biler ofte spesialverktøy for å kunne montere ny elektronikk i bilen. Det er dermed ikke alle verksted som kan benyttes. Dette kan fort bli både dyrt og tidkrevende.

Et godt tips er å sjekke med leverandøren din om hvilke verksteder de anbefaler. Noen leverandører har også egne verksteder som monterer. 

Les også: Kan man jukse med en kjørebok? 

Her er noen eksempler på hva som kreves av montering: 

  • Ingen - den ligger løs i bilen
  • Ingen - du plugger den inn i diagnoseporten
  • Den kobles til bilbatteriet med ledninger

En annen ting du bør undersøke, dersom montering kreves, er fleksibilitet i forhold til flere sjåfører og bytte av biler.  

Når det gjelder diagnoseporten er denne i de aller fleste biler plassert nede til venstre for rattstammen. 

Hvilken du bør velge avhenger av behov, antall ansatte, antall biler etc. Husk at dersom du har en kjørebok som må monteres på verksted så må du beregne tid og kostnader når du fornyer bilparken. Mange bedrifter leaser biler og bytter de ut med jevne mellområd. Da blir dette en ekstrakostnad, og en verkstedtime ligger i snitt på mellom 800 og 1500 kroner. 

New Call-to-action

Om Autogear

Om Autogear

Autogear er et norsk teknologiselskap som er spesialisert på elektronisk kjørebok til bruk i biler som brukes både i jobb og privat. Selskapet har levert elektronisk kjørebok i over 10 år og har hovedkontor i Oslo.

Les mer ›

  • Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.
Få e-post om nye innlegg:


Siste artikler i bloggen: