<img src="//bat.bing.com/action/0?ti=5116139&amp;Ver=2" height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden;">
Gå til innhold

Hvordan fungerer bomstasjoner og elektronisk kjørebok

Om du bruker bil i jobben, så passerer du nok en del bomstasjoner per dag. Det er svært mange som glemmer å føre bomstasjoner når kjøreboken føres manuelt. Enten du aldri har ført kjørebok eller om du fører alt manuelt, så kan du dra nytte av å vite at bomstasjoner er dekket ved bruk av en elektronisk kjørebok. Da vil denne registeringen foregå automatisk, hver gang du passerer en bomstasjon. Høres ikke det greit ut?

 

Nøyaktighet

Elektroniske kjørebøker er svært nøyaktige. Det er fort gjort å glemme et stopp på veien, omkjøringer du måtte ta, eller bompasseringer. Denne typen kjørebøker gjør det også enkelt å velge hvilken type kjøring du utfører når du passerer bomstasjonen, enten det er jobb eller privat. Det er ikke få bomstasjoner man møter i løpet av en måned, derfor er det veldig behagelig for de fleste om dette ble husket automatisk - så du slipper! Denne type nøyaktighet blir satt stor pris på av arbeidsgiver, så der er det muligens litt godvilje å hente. 

Les mer: 4 fordeler ved elektronisk kjørebok. 

Automatisk oppdatering av satser


Enkelte systemer oppdaterer automatisk
satsene for bomstasjoner når disse endres. Selv om forskjellen kun er på noen kroner ved hver passering, vil dette kunne utgjøre store summer i løpet av et år. Dette påvirker både beskatning og godtgjørelse. Du kan også ofte gå inn manuelt og legge til eventuelle rabatter bedrifter måtte ha gjennom avtaler med for eksempel AutoPass. Slike endringer gjøres ofte under ‘Innstillinger’, hvor det vil være anledning til å legge inn prosentvise rabatter for hver enkelt kjøretur man har foretatt.

Les mer om Statens satser for kjøregodtgjørelse her.

 

Enklere rapportering

Det er ditt ansvar som sjåfør å ha dokumentasjon på at tallene du rapporterer er riktige. Ved at kjøringen loggføres automatisk, slipper du å bekymre deg for dette. Alt er tilgjengelig i systemet og du velger enkelt hvilke sats som er relevant i ditt tilfelle. Du trenger heller ikke være redd for at tallene du skrev ned på en lapp skal forsvinne, da alt lagres i oversiktlige rapporter.

Disse rapportene er også godkjent til bruk av revisor. Det kreves i tillegg at denne typen data lagres i 5 år. I stedet for permer med papirer om hvor du kjørte for 4 år siden, kan det være mer hensiktsmessig med en elektronisk, skybasert tjeneste. Da kan du til å med frigi plass på kontoret! 

Lurer du på om du burde kjøre firmabil eller privatbil i jobben? Last ned vår ebok og få svar. 

New Call-to-action