<img src="//bat.bing.com/action/0?ti=5116139&amp;Ver=2" height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden;">

Fører du kjørebok i Excel? Her noen ting du bør vite om!

Av Bente Skogsrud 28. desember 2015

Å føre kjørebok i Excel er nok ikke det beste du vet. Det kan være både tidkrevende og frustrerende. Nå er det i noen tilfeller heller ikke godt nok. Fra 2016 stilles det nemlig krav til bruk av elektronisk kjørebok for å dokumentere bruken av yrkesbilen eller firmabilen i disse tilfellene:
  • Hvis du vil bli beskattet for fordel ved privat bruk av bil ut fra faktisk kjøring
  • Hvis du vil ha redusert fordelssats ved å dokumentere at bilen er brukt mer enn 40.000 km i jobb

Nå kan det selvsagt hende at ditt eksisterende Excel-ark fungerer fint, men det kan kreve mye manuelt arbeid av deg. Husker du alle stedene du har kjørt og når? Det er ikke alltid så lett. En manuell føring av kjørebok kan lage mye ekstra arbeid for deg. Dette er dyrebar tid du helt sikkert kunne tenkt deg å bruke på andre ting. Så, vurderer du å gå over til noe mer automatisk? Vel, her er noen av fordelene med en elektronisk kjørebok:

Alt registrert, uten dårlig samvittighet

Hvis du skal være helt ærlig - hvor ofte oppdaterer du regnearket ditt? En gang i uken? En gang i måneden? Kanskje sitter du og river deg i håret mens du forsøker å huske tidligere kjøreturer. Sjansen er nok stor for at du ikke får med alt. Mest sannsynlig blir det nok heller ikke så nøyaktig som det burde være. Mange glemmer for eksempel å inkludere bompenger. Med en elektronisk kjørebok slipper du å tenke på noe av dette.  Du sparer både tid og penger, og som en bonus slipper du å ha dårlig samvittighet for enda en ting du "skulle ha gjort". 

Enkelt skille mellom privat og jobb

Har du en elektronisk kjørebok kan du enkelt "oppdra" denne til å lære seg hvor du kjører og når. Den husker at du kjører til barnehagen på hverdager mellom kl 07:30 og kl 08:00, samt at fra kl 08:00 og frem til kl 16:00 så bruker du bilen til og fra kundemøter i jobbsammenheng. Du kan altså definere at ulike tider og ukedager er jobb og andre er privat. Eller du kan legge inn faste kjøreturer - både til hytta og kunden du besøker en gang i måneden. 

Full dokumentasjon

Har du stålkontroll på kjøringen din i Excel-arket? Det er imponerende. For mange er det nok allikevel slik at det vil være litt ubehagelig å måtte gjøre rede for at alt som har blitt ført inn manuelt er 100% riktig. Både overfor arbeidsgiver og i noen tilfeller skattemyndighetene kan dette være nødvendig. Da er det ikke noe moro om du føler at du har glemt noe.

Med en elektronisk kjørebok er din troverdighet alltid 100% - så kan du senke skuldrene og heller fokusere på veien.

Lurer du på om du bør velge firmabil eller om det kan lønne seg å bruke privatbilen i jobbsammenheng? Last ned vår gratis e-bok som gir svar på akkurat dette. 

New Call-to-action 

Om Autogear

Om Autogear

Autogear er et norsk teknologiselskap som er spesialisert på elektronisk kjørebok til bruk i biler som brukes både i jobb og privat. Selskapet har levert elektronisk kjørebok i over 10 år og har hovedkontor i Oslo.

Les mer ›

  • Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.
Få e-post om nye innlegg:


Siste artikler i bloggen: