<img src="//bat.bing.com/action/0?ti=5116139&amp;Ver=2" height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden;">
Gå til innhold

Autogear blir først i Norge med GPS-enheter som plugges inn i 12-voltsuttaket

Autogear blir først i Norge med GPS-enheter som plugges inn i 12-voltsuttaket

Det har ikke alltid vært så lett å komme i gang med elektronisk kjørebok. Enten har man måttet koble GPS-enheter direkte på batteriet i bilen eller så har man måttet finne fram til den såkalte OBD2-porten nede ved pedalene. Nå lanserer Autogear som første norske leverandør et ekstra alternativ: GPS-enheter som plugges inn i sigarettenneren (også kjent som 12-voltsuttaket.) Nyheten korter kraftig ned på “dørstokkmila” til elektronisk kjørebok.


Autogear har som mål å fullstendig automatisere føring av kjøring. Vi har utviklet en softwareløsning som både registrerer bompenger og gjør sortering av turer. Allikevel er våre største konkurrenter “blås i det” og “gamlemåten”. Derfor er det viktig for oss å jobbe med å fjerne alle mulige hindere som ligger mellom den jevne landeveiskriger og en fiks ferdig utfylt kjørebok.

Fra starten av så har vi gått inn for løsninger som ikke betyr at man må fram med verken skrutrekker eller besøke bilverkstedet for å en GPS-enhet i bilen. (GPS-enhet må man ha for å automatisk registrere turene på en god nok måte.) Allikevel har vi sett at en del sjåfører med gode intensjoner ikke ender opp med å få enheten på plass i bilen.

Våre GPS-enheter har hittil vært laget for å bli plugget inn i bilens diagnoseport (OBD2). Det er en god løsning, men få vet i utgangspunktet hvor pluggen er og kvier seg litt for å gjøre jobben selv. Derfor har vi jobbet for å få fram en enhet som kan plugges inn i en kontakt som alle vet hvor er.


En liten dinosaur som drar lasset for digitalisering

Sigarettenneren i bilen er en liten dinosaur. Det er ikke så mange som røyker i bilen lenger. Og de som gjør det bruker sikkert en lighter. Men - sigarettenneren er også et praktisk uttak for strøm og blir brukt til alt fra kjølebagger til slalomstøveltørkere. Nå blir den også en viktig brikke i digitaliseringen av administrative prosesser i norske bedrifter!

Autogear har gjennom en pilotperiode med 150 sjåfører bevist at vårt nye alternativ fungerer utmerket i praksis og lanserer nå “Autogear 12volt” som valgmulighet for nye kunder. Lanseringen støtter opp om Autogears visjon om å bidra til 100% automatisk føring av kjøregodtgjørelse og variabel firmabilskatt. For bedriftsledere blir det nå enklere å ta kontroll over kjøregodtgjørelsen før den tar kontroll over de ansatte.


Noen fordeler med den nye GPS-enheten

Det er en rekke fordeler ved å ha 12-voltsuttaket tilgjengelig som alternativ kontakt for sjåfører som skal ha kjørebok.

 • Den krever ingen forklaring 
  De aller fleste sjåfører vet allerede hvor uttakene i bilen er. Dette er spesielt viktig for større bedrifter hvor alle hindere som kan fjernes fra pågående digitaliseringsprosjekter er av det gode. Har man uttak i bagasjerommet så kan det være lurt å bruke det.

 • Den er elbilvennlig
  Tesla 3 har ikke OBD (diagnoseport) - det er en trend man kan forvente at vil spre seg blant elbilprodusenter. 12-voltsuttaket finnes i bilene fremdeles og viser ingen tegn til å bli borte fra “standardutstyret” i biler.

 • Den er lettere å flytte mellom ulike biler
  Mange aktive sjåfører bruker noen ganger “bil nr. to” på jobb. Nå blir det enklere å få med seg Autogear på de turene også. (Obs! Ikke plugg ut et sted og inn i en annen bil et annet sted uten å forvente en lite redigeringsjobb på neste tur. Systemet antar i utgangspunktet at GPS-enheten ikke beveger seg uten at den er plugget inn i en bil.)

 • Den holder diagnoseporten ledig
  Enkelte forsikringsleverandører benytter GPS-enheter som skal stå i diagnoseporten. Med den nye GPS-enheten kan kommer ikke i veien for disse. Man unngår også at enheten blir plugget ut når biler en på service, hvor den ikke alltid blir plugget inn igjen av bilmekaniker når arbeidet er gjort.

Hva med kvaliteten?

Suveren kvalitet på registrerte turer vil for noen bilmodeller fremdeles kreve enhet som plugges inn i OBD2-porten. OBD2-enheter nyter nemlig godt av konstant strømforsyning og vil derfor være raskere i gang med fullverdig sporing når bilen start.

En GPS-enhet i 12-voltsuttaket vil oftest måtte “våkne” i det man skrur på tenningen. Dermed starter den med et lite handicap på hver tur. Dette er imidlertid løst i nye varianter av slike GPS-enheter.

Autogear kommer derfor til å fortsette å levere OBD-baserte enheter i tillegg til 12 volt.

Lanseringskampanje: Gratis å prøve i 30 dager!

 

Lanseringstilbud: Prøv gratis i 30 dager