<img src="//bat.bing.com/action/0?ti=5116139&amp;Ver=2" height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden;">

Hvordan skiller kjøreboken mellom privat bruk og jobb?

Av Bente Skogsrud 2. februar 2016

Kjører du din egen bil i jobbsammenheng kan det være at du skal motta kjøregodtgjørelse. Men hvordan skal du skille mellom når du kjører til kundemøter og når du henter i barnehagen eller kjører til hytta?

Slutt på papirer - alt elektronisk

Elektroniske kjørebøker har ofte smarte innstillinger som gjør hverdagen enklere for deg. Du kan skille mellom privatkjøring og jobbkjøring hvis disse gjentas i faste mønstre. Dermed dokumenteres det automatisk hvilken kjøring du skal motta godtgjørelse for.

Fra og med 2016 stilles det i enkelte tilfeller krav om elektronisk kjørebok. Nå gjelder kravet riktignok ikke privatbiler, men yrkesbiler (varebil klasse 2 og lett lastebil), men det betyr ikke at du som eier din egen bil ikke gjør lurt i å benytte noe som logger det du kjører. 

 

Faste turer og tider registrert

All informasjon fra kjøreturene du foretar deg lagres automatisk og lastes enkelt opp i skyen. Via en applikasjon får du tilgang til informasjonen. En god elektronisk kjørebok er enkel å montere selv og tar ikke opp mye plass i bilen, den er på størrelse med en fyrstikkeske.

Har du faste jobbrelaterte ruter du skal motta kjøregodtgjørelse for, kan du gi disse navn som for eksempel “Kundebesøk A” og “Service". Slik kan de raskt gjenkjennes i rapporten og dokumenteres for godtgjørelse. Det samme gjelder faste private ruter du ikke skal motta godtgjørelse for, disse kan for eksempel navngis "Hytta" og "Fotballtrening". De utelukkes da fra den månedlige rapporten du sender inn. Veldig oversiktlig både for deg og din arbeidsgiver. 

Elektroniske kjørebøker kan også gi deg muligheten til å tidsstyre når du bruker bilen i jobbsammenheng. Du kan for eksempel definere at all kjøring mandag til fredag mellom 08.00 og 16.00 er jobbrelatert. Tidsbesparende og smart, eller hva?

 

Riktig dokumentasjon


For å motta kjøregodtgjørelsen er det viktig å dele informasjonen med regnskapsansvarlig eller sjefen. Du kan enkelt gi de du ønsker tilgang til din konto i applikasjonen eller sende dem en rapport som pdf-fil eller e-post.

Når du logger deg inn i systemet kan du legge til passasjerer eller andre elementer som påvirker kjøregodtgjørelsen. Du kan også redigere turer om det er oppstått feil, eller gatenummereringen er unøyaktig. 

Det virker nesten som en elektronisk kjørebok kan gjøre livet enklere? Og det stemmer!

 

New Call-to-action

Om Autogear

Om Autogear

Autogear er et norsk teknologiselskap som er spesialisert på elektronisk kjørebok til bruk i biler som brukes både i jobb og privat. Selskapet har levert elektronisk kjørebok i over 10 år og har hovedkontor i Oslo.

Les mer ›

  • Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.
Få e-post om nye innlegg:


Siste artikler i bloggen: