<img src="//bat.bing.com/action/0?ti=5116139&amp;Ver=2" height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden;">
Gå til innhold

Visste du at kjøregodtgjørelse er skattefritt inntil 50.000 kr når du driver med idrett?

Vi nordmenn er glade i å engasjere oss! Ifølge SSB er åtte av ti medlem av minst én organisasjon og nesten en tredel av befolkningen er medlem av en idrettsorganisasjon.

Merknad: Satsene i artikkelen er oppdatert med 2021 satser.

For mange innebærer det å være del av en idrettsklubb mye reising, og ofte må man organisere transporten selv og bruke egen bil. I slike tilfeller er det vanlig at klubb eller forbund tilbyr kjøregodtgjørelse for reisen, men det er opp til medlemmet selv å kreve dette refundert.

Kjøregodtgjørelsen er ment å dekke kostnadene forbundet med bilholdet, alt fra drivstoff, forsikring og avgifter til verditap og reparasjoner. Den vanlige satsen for kjøregodtgjørelse i 2021 er kr 4,03 per kilometer, hvorav 3,50 er skattefritt.

Dersom lønnen du blir utbetalt av idrettsklubben ikke overstiger 50.000 kr, regnes heller ikke dekningen av arbeidsreisen som skattepliktig. Med andre ord, du kan få kostnadene tilbakebetalt helt skattefritt, og slipper skatt på den delen av kjøregodtgjørelsen som overskyter kr 3,50.  

For å få disse kostnadene dekket, er det viktig at man følger reglene for reiseregninger. Du må kunne dokumentere formålet med reisen, når og hvor langt du kjørte. I tillegg må du spesifisere bompenger og parkeringsavgifter.

I Autogear er vi spesialister på elektroniske kjørebøker, og vårt mål er å automatisere kjøregodtgjørelsen fullstendig. Når adrenalinet pumper før og etter kamp, er det ikke sikkert at man husker på å notere ned når, hvor, og hva man har gjort. En enkel løsning er å benytte en elektronisk kjørehåndbok, særlig dersom du kjører mye.

Ved å installere Autogear i bilen din, fyller kjøreboken seg ut automatisk. Ferdigstilte rapporter kan enkelt lastes ned og de kan leveres direkte til organisasjonen. Du sparer dermed både deg selv og idrettsorganisasjonen for mye tid og penger. Samtidig kan du være sikker på at dokumentasjonen er helt i orden.

kundeverdi-infographic5-2.svg

Dersom du kjører mer enn 10 mil i måneden, eller dersom du sliter med å huske alle turene og bompasseringene, vil det raskt lønne seg å skaffe en elektronisk kjørebok. Du kan også laste ned denne Excel-malen som er helt gratis og som regner ut den kjøregodtgjørelsen du har krav på.

Ønsker du å lære mer om elektronisk kjørebok? Les mer her, eller ta en uforpliktende prat med en av våre rådgivere.

Ønsker du å lese hva Statteetaten skriver om skatt for frivillige og ideelle organisasjoner? Les her: 
https://www.skatteetaten.no/bedrift-og-organisasjon/rapportering-og-bransjer/bransjer-med-egne-regler/frivillige-og-ideelle-organisasjoner/skatt-for/