<img src="//bat.bing.com/action/0?ti=5116139&amp;Ver=2" height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden;">
Gå til innhold

Bruker du unødvendig mye penger på bil? Her er 9 sparetips!

Her er 9 tips om hvordan du kan bruke mindre penger på bil - spesielt hvis du kjører mye i jobb.

 

1. Ikke drøy med sommerdekkene

Å bytte dekk er noe mange utsetter, men det burde du ikke. Å kjøre med sommerdekk er mer drivstoffvennlig og kan spare deg masse penger. Du slipper også piggdekkgebyr om du holder til eller kjører i de større byene. Om du parkerer eller blir tatt for å kjøre i byen uten å ha betalt piggdekkavgift, da kan du risikere bot på 750 kr. Kjører du mindre enn 14 dager i løpet av en måned, da bør du kjøpe dagsoblater for de dagene du er ute på veien. Om du bruker bilen mer enn 40 dager i løpet av vinteren, da lønner det seg å kjøpe et sesongomblat, dette koster ca 1 200 kr.  

 

2. Bruk parkeringsapper

Parkering har også blitt digital og du kan nå benytte deg av parkeringsapper for å sørge for at du ikke får bot. Appene passer også på at du ikke betaler mer enn nødvendig, ved at du selv kan avslutte parkeringen når du er klar for å dra videre. Visste du at i løpet av et år får 55.000 bilister tilleggsavgift fordi de ikke har betalt for parkeringen eller har betalt for lite? Ikke vær en del av statistikken og bruk heller pengene på noe gøy! Du finner mer informasjon om EasyParks app EasyPark mobilparkering

3. Ikke utsett vedlikehold

Jevnlig vedlikehold av bilen bidrar til å opprettholde verdien, lakken og kan spare deg for store utgifter i reparasjon. Passer du på å sende bilen på service, så er sjansen mindre for at du plutselig får motorstopp rett før det viktige kundemøtet du har venter flere uker på - og det kan koste deg dyrt. Om du ikke har et dyktig service verksted med god pris - så finn et! Ved å velge riktig verksted kan du spare masse penger. Et tips kan være å se over grensen til våre svenske naboer, hvor ofte service på bil er mye billigere enn i Norge.

 

4. Få med bompasseringer på reiseregningen

Uansett om du kjører i en by eller rundt i flere fylker, så kommer du ikke unna bomstasjoner. Pengene du bruker her skal du normalt sett få refundert dersom du kjører privatbil i jobb. Aktuelle metoder for å holde orden på dette er å gå nøye gjennom mottatte fakturaer fra bompengeselskaper, føre en manuell oversikt etter hver tur eller gå over til elektronisk kjørebok.

Les mer:  Hvordan fungerer bomstasjoner og elektronisk kjørebok

 

5. Gli forbi 

Det beste er selvfølgelig å kjøre forsiktig og være ute i god tid. Men noen ganger er man forsinket og man stresser i vei til et kundemøte. Aggressiv kjøring koster penger i lengden. Holder du en jevn fart så får du både høyere komfort og bruker mindre drivstoff. 


6. Følg med på drivstoffpriser

Det er avansert spill dette med bensinpriser, men det følger gjerne fornuft. Torsdag er ofte dyre dager å fylle bensin, da er det tid for helgeturer eller andre lengre kjørestrekninger - da fyller folk opp tanken. Mandag formiddag er også ofte en dyr dag å fylle bensin, da mange må fylle opp tanken igjen etter helgen. Bensinprisene varierer gjerne etter et ukesmønster. Dette mønsteret er mye forsket på og det finnes flere apper som gir deg oversikt over de beste bensinprisene der du er. 


7. Vurdér elektrisk

Har du vurdert el-bil? Flere og flere bilprodusenter går over på elektrisk eller hybrid, så design trenger ikke gå på bekostning av funksjon lengre. Det er en rekke fordeler ved å bruke el-bil og du kan nok sikkert spare en del penger på et bytte. Eksempelvis koster en Nissan Leaf ca 24 000 kroner mindre i året enn en tilsvarende bensinbil når du kjører 15 000 kilometer i året over fem år. Drømmer du om en mer fancy bil så kan det kanskje glede deg at en Tesla faktisk er 16 000 kr billigere i drift per år enn en tilsvarende bensinbil. 

 

8. Følg reglene

Det er en rekke små valg du kan gjøre i trafikken som kan ende opp med å koste deg dyrt. En ulovelig forbikjøring kan koste deg rundt 5200 kr og om du skulle glemme bilbelte må du ut med ca 1500 kr. Bilbelte og forbikjøringer er en ting, men det er også mindre feil som kan koste dyrt. Skulle du glemme å blinke når du svinger så kan det faktisk koste deg 2000 kr! Om du snakker i telefonen i bilen, så kan bruk av hands-free kan også lønne seg. Blir du tatt for å snakke i håndholdt mobiltelefon på veien, da kan det foreligge en bot på 1300 kr. 

 

9. Ta en titt på kaffeavtalene

De fleste trenger en kopp kaffe før dagens første, eller kanskje siste, kundemøte. Å stoppe på dyre kaffebarer kan koste skjorta i løpet av ett år. Når du allerede er på veien finnes det flere gode kaffeavtaler du kan benytte deg av. Kaffeavtalene gjelder ofte mer enn kaffe også, så er du heldig kan du få både frokost, lunsj og middag på veien til rabattert pris.

 

Det var våre sparetips. Har vi glemt noe? Hva gjør du for å spare på veien?

 

 

New Call-to-action