<img src="//bat.bing.com/action/0?ti=5116139&amp;Ver=2" height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden;">
Gå til innhold

Flåtestyring - En presentasjon og beste praksis

Flåtestyring kan være et supert verktøy for å effektivisere, kontrollere og overvåke bilparken. Det gjør det enklere å sende nærmeste bil på hasteoppdrag, få oversikt over hvem som jobber på hvilke prosjekter i dag og hvem er på lageret for å hente varer nå. Selv om det er mange praktiske årsaker til å bruke flåtestyring aktivt i din bedrift er det også et viktig spørsmål om hvor grensen mellom bedriftens interesse og sjåføren eller den ansattes sitt personvern går.

La oss se på hva flåtestyringen Fleet i ECIT Autogear kan tilby.

Fleet

Fleet er samlebetegnelsen på flåtestyringsverktøyene i ECIT Autogear. Dette inkluderer Locator og Geofence. Dette inkluderer flåtekartet med oversikt over kjøretøy, utstyr og verktøy. Geofence er et verktøy som kan hjelpe med å avgrense prosjekter eller faste steder det er viktig å få oversikt over om biler eller utstyr kommer eller går.

Locator

Locator er selve oversiktskartet hvor du får full oversikt over deres kjøretøy, samt utstyr og verktøy som har en Assets eller Tag festet på. Ikonet for kjøretøy er en pil og ikonet for en tag er en nål. Trykk på ikonet for å få frem mer informasjon om hvor, når og hvem.

Fleet.png

 

Tracks-funksjonen lar deg legge flere turer fra en periode på samme kart visning. På denne måten kan man kjapt orientere seg over bevegelsene som er gjort, og hvilke områder man har besøkt. Dette kan f.eks. være praktisk om bedriften har traktorer eller større maskiner som måker. Eller om det er en budbil som skal levere på en gitt rute. Hver tur kommer med en egen farge slik at man lett kan skille på turene.  Tracks lar deg vise turene for et kjøretøy over en periode på maks 30 dager.

 

Les mer om hvordan Fleet fungerer her

 

Geofence

Geofence er en funksjon som lar deg definere en virtuell geografisk grense rundt et område. Når GPS-enheten krysser denne virtuelle grensen, logges dette i Autogear, og det kan sendes en varsling til en eller flere brukere. Da kan du sette opp at den varsler ved inngang eller utgang av området, eller begge deler.

Hvorfor skal man bruke Geofence
Geofence kan hjelpe med å overvåke bilenes bevegelser og sikre at de befinner seg innenfor et definert område, noe som er spesielt nyttig for bedrifter med et stort antall biler som brukes av ulike sjåfører. Geofence gir enkel tilgang til informasjon om bilens posisjon og bevegelser, noe som gir deg mer kontroll og oversikt over virksomhetens flåte. 

Hvem kan bruke Geofence
Geofence er en funksjon som er tilgjengelig for Autogear sine Business-abonnenter.

Les mer om hvordan du kan sette opp et Geofence her

 

Locator app

Locator app Gir deg sanntid, eller siste posisjon, på dine kjøretøy, Tags og/eller Asset rett på telefonen. Den synkroniserer posisjonen til dine Tags som er i nærheten. Radiusen er på ca 80 meter, uten hindringer. Du logger inn med din eksisterende Autogear innlogg.

 

Les mer To nye må-ha mobilapper!

app-icon-locator

 

 

Best praksis ved bruk av flåtestyring

Kan flåtekontrollen brukes til overvåkning?

Flåtekontrollen kan brukes til overvåkning ved hjelp av GPS-tracking. Men det er viktig å merke seg at flåtekontrollen har en legitim og verdifull funksjon utover overvåkning – nemlig å effektivisere driften.

Med flåtekontrollen kan en bedrift finne nærmeste sjåfør til et oppdrag og delegere det raskt og effektivt. Dette sparer tid og penger, og øker samtidig servicegraden for kunden.

Hvor går grensen for overvåkning?

Grensen går ved kontinuerlig overvåkning uten et reelt behov. Ifølge personopplysningsloven §11b skal personopplysninger kun brukes til uttrykkelig angitte formål som er saklig begrunnet i virksomheten. Derfor skal administrator kun bruke flåtekontrollen når det er nødvendig, for eksempel ved innkommende oppdrag. All annen informasjon betraktes som overskuddsinformasjon og skal ikke brukes.

Kan man overvåke ansattes kjøremønster?

Nei, det er ikke lov å overvåke ansattes kjøremønster. Ifølge personopplysningsloven §8 f) kan personopplysninger bare behandles dersom det er nødvendig for å ivareta en berettiget interesse, og hvis denne interessen ikke overstiger hensynet til den ansattes personvern.

Det er derfor viktig å være åpen med de ansatte om hvorfor systemet er innført, hva som registreres, og hvordan informasjonen skal brukes. Transparens og respekt for personvernet er nøkkelen til å bruke flåtekontrollen på en lovlig og etisk måte.

image-png-Feb-13-2024-09-06-50-7635-AM

Les mer Slik løser vi bedriftens utfordringer med personvernet