<img src="//bat.bing.com/action/0?ti=5116139&amp;Ver=2" height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden;">
Gå til innhold

Hva er forskjellen på OBD, fastmontert og 12v

Det er tre typer GPS i vårt sortiment. OBD, fastmontert og 12Volt. Har du tenkt på hvem som passer best ditt bruk, samt fordeler og ulemper med de forskjellige modellene? Her gir vi deg en kort innføring i fordelene med hver GPS, samt noen erfaringer på hvordan de brukes av våre kunder opp igjennom. 

 

OBD II

Vi starter med den mest utbredte GPS i vår kundebase.

En OBDII GPS kobles i bilens diagnoseport. OBD står for On-Board Diagnostic og er der verkstedet setter diagnoseverktøy når du har bilen din på service. Som regel finner du OBD-porten mellom rattet og pedaler, noen ganger bak et deksel. Er det slik at du ikke får lukket dekselet eller ønsker å få brikken opp på dashbordet, kan du benytte en skjøteledning. 

Dette er GPS-typen største parten av våre kunder benytter. Den er pålitelig, har god satellitt, liten, enkel å koble til og lite problemer. Dette er en modell som de aller fleste andre leverandører for elektronisk kjørebok benytter, så det er tydelig at det er en foretrukket design

(Det følger med en skjøteledning til alle som bestiller OBD ||, men om du har mistet den og ønsker en ny så kan det bestilles en skjøteledning, kostnadsfritt).

Hvem pleier å bruke OBD?

Firmabiler for de som skifter bilparken ofte. Denne er enkel å koble fra en bil og over i en annen når behovet oppstår. Dette fører til at det blir ingen nedetid på kjøring eller registrering, så bilen kan benyttes fra første dag.

De som ønsker en GPS som enkelt kan kobles til, uten av det fører til verkstedbesøk eller lengre DIY prosjekter, for å feste alt korrekt i bilen.

OBS! Et EU-krav som har kommet, er at alle nye biler fra 2024 får en svart boks montert i OBD|| porten. Denne skal registrere bl.a. hastigheten, blinklysbruk og bremsing. Dette for å avdekke forløpet ved ulykker. 
Om dette gjelder deg så har vi en løsning hvor du får en OBD|| splitter, slik at du kan ha både kjøreboken og den sorte boksen tilkoblet samtidig.

Autogear Preselects_December 2022_Kyle Meyr_LR0011

 

 

Fastmontert

En fastmontert, ligger mye i navnet. Denne kobles direkte til batteriet i bilen, egen instruksjon for dette ligger i pakken. Kort forklart skal pluss (+) ledningen på plusspolen og minus (-) ledningen på minuspolen.  Denne er mest brukt av større bedrifter med mange biler hvor behovet for noe mer permanent koblet til bilen.

Hvem pleier å ønske den fastmonterte?

Firmabiler for de som vil ha best mulig logg. Den fastmonterte enheten har den sterkeste satellitten, og grunnet plasseringen under panseret, får den god kontakt på veien.

For de større bedriftene som har lenger leasing på bilene. Om firmaet kjøper inn biler for lengre bruk eller benytter seg av langtisleasing, så er fastmontert en god løsning. Kan også slenge med at noen bruker fastmontert fordi OBD-porten er plassert sånn at GPS-enheten kommer i veien når den står i porten

image (54)-1

 

 

12V-uttak

Dette er den enkleste enheten å tilkoble, og passer alle biler, uavhengig av årsmodell, så har de et 12v-uttak. Eller sigarettenner for oss litt eldre. Denne enheten plugges direkte inn i ditt 12V-uttak. De fleste biler har to slike uttak, ett eller flere i midtkonsollen i kupén og i bagasjerommet. 12v enheten vår har også en eller to USB-uttak slik at du kan registrere turene dine og lade telefonen din samtidig.

OBS! Grunnet slukkingen av 2G nettet er dette i dag en utgående modell, da vi ikke har klart å finne en god nok erstatter som er kompatibel med 4G.

Hvem pleier å benytte denne?

De eller fleste av kundene være som går for en 12v GPS er de som kjører motorsykkel på sommeren, og de som skifter mellom flere biler ofte. I noen tilfeller er det også fordi bilen allerede har noe tilkoblet som gjør OBD || tilkobling ikke er mulig. Da er 12v et godt alternativ.

En annen mulighet om du bytter biler ofte, og ønsker å benytte en OBD|| fremfor 12v-uttak, er å bruke en skjøteledning i hver bil for enkelt koble enheten til og fra, etter behov.

Autogear Preselects_December 2022_Kyle Meyr_LR0014

 

Har du noen spørsmål om GPSene våre?

Ikke kunde i dag? Ikke nøl med å ta kontakt på salg@autogear.no eller 21 08 02 60.
Er du kunde i dag? Ta kontakt på kontakt@autogear.no eller 21 08 02 60.