<img src="//bat.bing.com/action/0?ti=5116139&amp;Ver=2" height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden;">

Vurderer du kjørebok app? Les dette først

Av Stefan Jacobsen 30. mai 2021

kjorebok-app

Ja, det finnes mobilapper som fungerer som en elektronisk kjørebok. Perfekt tenker du kanskje. "Det er akkurat det jeg trenger." Er det virkelig det? I denne artikkelen tar vi en titt på fordelene og ulempene med en elektronisk kjørebok app.

Manuell kjørebok og videokassetter er cirka like moderne. Å skulle logge kjøringen i ettertid er ikke bare tungvindt, det er også i de fleste tilfeller mer unøyaktig. Derfor velger stadig flere å ta i bruk elektronisk kjørebok. 

Det er imidlertid mange leverandører å velge mellom, og også flere ulike typer elektroniske kjørebøker. Et sentralt spørsmål for mange er om de skal velge en app-basert kjørebok eller en variant med GPS-enhet i bilen.

I det følgende ser vi på ting som er spesifikke for valg mellom app og GPS-enhet. De generelle fordelene med at turer registreres, at man kan ta ut rapporter etc. vil gjelde uansett.

Fordeler ved en app:

  • Det kreves ingen enhet i bilen (og man har mobil fra før av)
  • Stort sett billigere enn løsninger med GPS-enhet
  • Enklere å benytte på tvers av ulike biler
  • Du kan komme i gang umiddelbart uten å vente 3-4 dager på å få en GPS-enhet i posten

Ulemper ved en app:  

  • Aktiv GPS-bruk på telefonen gjør at batteribruk blir mye høyere enn vanlig
  • I de fleste appene må du huske å starte kjøreboken manuellt før du skal kjøre en tur
  • Kvaliteten på registrerte turer holder normalt sett ikke samme nivå som med en GPS-enhet
  • Det hender at man ikke har med seg mobil, at den er tom for strøm eller i strømsparemodus
  • Databruk kan påføre ekstra kostnader på mobilabonnementet


Last ned gratis:
Autogears store kjørebokleverandørliste

Hva med personvern?

Mange er usikre på om det er forskjeller i personvernet knyttet til GPS-enheter sammenlignet med apper. I begge tilfeller vil turene dine normalt bli lagret på en server hos tjenesteleverandøren, og beskyttet med innlogging som krever passord. Dermed er det andre ting enn hvordan turene blir registrert som bestemmer om personvernet er ivaretatt. Om du bruker app eller GPS-enhet spiller ingen rolle.


Hva slags selskap er Autogear?

Autogear har levert elektroniske kjørebøker siden 2010 og har en løsning som oppfyller alle offentlige krav til elektronisk kjørebok. Vi vet at kundene våre ønsker enkelhet. Derfor har vi blitt best på automatikk - både sortering av turer og registrering av bompenger går av seg selv.  Spesialisert på kjørebok for biler som brukes både privat og i jobb, hjelper vi over 7500 norske bedrifter og deres ansatte med kjøregodtgjørelse og firmabilskatt. Autogear er en del av IT- og regnskapsselskapet ECIT.

Test gjerne før du bestemmer deg

Som leverandør av elektroniske kjørebøker tilbyr Autogear både app-baserte og GPS-baserte kjørebøker. Den app-baserte er tilgjengelig for iPhone og Android-telefoner, og den er fin for enkeltpersoner og ansatte som ikke kjører så mye. Vi har også OBD2 og 12 volt GPS-enheter som står i bilen din og rapporterer turer og bompasseringer automatisk. Klikk her for å se våre modeller. Dersom du ønsker å gjøre deg egne erfaringer har du mulighet til å prøve vår app-baserte eller gps-bserte kjørebok gratis i 30 dager. Klikk her for mer informasjon om vår gratis prøveperiode.

 

Hvert år får vi inn over 4 millioner kjøreturer i Autogear. Hver tur blir sortert mellom privat og jobb.

Om Autogearbloggen


Autogearbloggen hjelper bedrifter og folk som bruker bil i jobben med å få enkel kunnskap, informasjon, tips og triks om kjøregodtgjørelse og bilhold.

Autogear har levert elektroniske kjørebøker siden 2006 og jobber med å sikre deg full kjøregodtgjørelse.

Les mer på www.autogear.no

  • Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.

Få e-post om nye innlegg:


Siste artikler i bloggen: