<img src="//bat.bing.com/action/0?ti=5116139&amp;Ver=2" height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden;">

Om å jobbe i Autogear - mange fordeler (og noen ulemper)

Av Autogear 23. januar 2019

deg-trans2

Autogear vokser og vi er alltid interessert i å snakke med folk som vil bli med på laget. Men det er kanskje ikke like lett for deg å vite om du vil snakke med oss? I denne artikkelen går vi gjennom noen ting vi mener skiller arbeidsgiveren Autogear fra en del andre selskaper. Det blir selvfølgelig en del fordeler, men i tråd med vår filosofi om å ta kundens perspektiv så tar vi med noen ulemper også.


Fordel 1: Du får jobbe etter Objectives and Key Results

Du setter dine egne mål i Autogear. Ja, vi har stillingsbeskrivelser, personlige måltall og medarbeidersamtaler hvert halvår. Men i tillegg har vi brukt rammeverket “Objectives and Key Results” (OKR) siden starten av 2016. Dette innebærer at du som ansatt setter opp dine egne utviklingsmål hvert kvartal. Det skjer riktignok ikke fullstendig på frihånd. Selskapet har også et sett OKRer for hvert kvartal, og dine mål må harmonisere med disse - eller i hvert fall selskapets mer langsiktige plan.

Vi går alle jevnlig gjennom hvordan vi ligger an i forhold både selskapets og personlige mål. Når kvartalet er omme setter du karakter på dine egne mål selv - før en ny runde starter. Verdt å merke seg: Noen ansatte er faktisk såpass fornøyd med OKR-prosessen at de velger å inkludere personlige mål.

Du kan se en video om hvordan Google bruker samme metode her: https://www.youtube.com/watch?v=mJB83EZtAjc

 

Fordel 2: Du er med å feire fremgangen - og ingenting annet

fremgang

I Autogear har vi hverken sommerfester, julebord eller fast fredagspils. Det høres kanskje litt kjedelig ut men det betyr ikke at vi ikke har feiringer. Vi har i stedet gjort det slik at vi feirer når vi oppnår nye nivåer i antall kunder, typisk runde tall som f.eks. 5000 biler på veien med våre kjørebok.

Slik unngår vi den litt merkelige følelsen man noen ganger kan ha når en bedrift samler sammen til fest uten at det egentlig er noe å feire. Det gir også en liten ekstra motivasjon for å stå på mot neste milepæl. Når vi passerer “runde tall” er feiringene litt større - type reise til utlandet. Antall kunder og hva som skjer ved neste korsvei er synlig på veggen hos Autogear til enhver tid.

Fordel 3: Du går på jobb i sentrum - på ekte

Vi elsker selvfølgelig bil, men vi er også glad i sentrumslivet. Autogear har kontorer på Karl Johans gate i nærheten av Oslo Sentralbanestasjon. Dermed blir veien kort både til kollektivtransport, spennende lunsj- og pausetilbud, butikker man trenger å gjøre et ærend i og ikke minst kunder som er på reise i Oslo-området.

Mange bedrifter har kontor i Oslo, men vi tør påstå at ikke så mange ligger mer sentralt til enn Autogear. Lokalene er lyse og nyoppussede og vi sitter i et åpent landskap. Som ansatt i en vekstbedrfit kan du regne med jevnlige endringer i hvor du sitter etter hvert som bedriften vokser. Slik kommer ulike team og personer tett på hverandre i ulike perioder, noe vi mener øker både trivselen og effektiviteten.

jobbe


Fordel 4: Du har alltid en klart definert karrierevei

“Ønsket neste posisjon” er et felt som er fylt ut i alle skjemaer som brukes i medarbeidersamtaler i Autogear. Dette gjelder selv for stillinger som det ikke ved første øyekast finnes et naturlig neste steg for innenfor organisasjonen, og også for ansatte som ønsker å bytte bransje etter hvert.

Vi er helt OK med at folk har ambisjoner utenfor Autogear. Så lenge du er villig til å stå på i rollen din for å levere slik at du kvalifiserer for å ta neste steg så er vi OK med at det steget ikke er i Autogear. Vil du for eksempel bli CEO i din egen start-up en dag så vil vi vite det, og bruke det for å finne en karrierevei internt hos oss som passer for målene til både deg og oss.

Fordel 5: Du får lov til å sette kunden først - du er faktisk nødt

Vår viktigste interne rettesnor er at vi skal sette kundens perspektiv og opplevelse først. Vi har sett mange eksempler på bedrifter som sier de setter kunden i sentrum uten å gjøre det i praksis. Derfor har vi i motsetning til våre konkurrenter bestemt oss for å ikke ha bindingstid. Slik tvinger vi oss selv til å faktisk følge vårt eget viktigste prinsipp. Dersom kundene er misfornøyd med noe vi gjør, så gjør vi det enkelt for dem å velge oss bort.

Fordel 6: Du bidrar til et mer effektivt og rettferdig samfunn

Du blir ikke Robin Hood av å jobbe i Autogear, men du kan smykke deg med at du bidrar til at det sløses mindre med både tid og penger. Innlevering av reiseregninger er en av de prosessene i norske bedrifter som i størst grad fremdeles foregår ved hjelp av papir - og er en kilde til både bortkastet tid og frustrerte medarbeidere.


Ulempe 1 - Det er ofte vanskelig

Autogear har en strategi som posisjonerer oss litt annerledes enn våre konkurrenter. Det innebærer at vi ikke uten videre kan kopiere det andre gjør. I tillegg har vi store ambisjoner, og mål som ikke alltid er enkle å nå. Som ansatt bør du derfor være av typen som tåler motgang blandet inn med seirene.

Ulempe 2 - Det er umulig å gjemme seg

I et lite team så blir det meste synlig. Dersom du tidligere har kunnet slippe unna med perioder hvor du er langt unna å jobbe på ditt beste så vil du fort merke at det er vanskeligere i en liten bedrift med stor fart. Vi setter selvfølgelig ikke krav om toppform hver dag - det har ingen. Men vi har også begrenset rom for deg hvis du ikke prøver så godt du kan, så godt som hele tiden.


Ulempe 3 - Det blir mer "learn" enn "earn"

I noen faser av livet har man typisk fokus på “learn” - i andre “earn”. Vi er i “learn”-campen. Lønnen er konkurransedyktig, men du vil stort sett alltid kunne tjene mer i større (og mer kjedelige) bedrifter. Kom til oss hvis du vil lære nye ting og få sjansen til å ta økt ansvar raskt. Hold deg unna hvis du er opptatt av å cashe inn stort på å gjenta gamle bragder. 

 

Vil du vite enda mer om Autogear? Følge oss gjerne på sosiale medier her: 
https://www.linkedin.com/company/autogear/
https://www.facebook.com/autogear.no/

 

Autogear søker inbound selgere. Har du lyst til å jobbe med Hubspot og konvertere leads til kunder? Klikk her for mer informasjon om stillingen.

Om Autogear

Om Autogear

Autogear er et norsk teknologiselskap som er spesialisert på elektronisk kjørebok til bruk i biler som brukes både i jobb og privat. Selskapet har levert elektronisk kjørebok i over 10 år og har hovedkontor i Oslo.

Les mer ›

  • Det finnes ingen forslag fordi søkefeltet er tomt.
Få e-post om nye innlegg:


Siste artikler i bloggen: