<img src="//bat.bing.com/action/0?ti=5116139&amp;Ver=2" height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden;">

Kan jeg legge til egne satser i kjøreboken?

Av Bente Skogsrud 26. januar 2016

Det er veldig viktig at det er enkelt å registrere kjøring i jobbsammenheng, enten dette er i forbindelse med kjøregodtgjørelse eller yrkeskjøring.

Ved bruk av bil i jobbsammenheng har Staten satt satser for godtgjørelse. Her gjøres det forskjell på hvor mye du kjører bilen, om du kjører med tilhenger, har med passasjerer, kjører båt, samt andre tillegg. Disse satsene enderes ofte ved årsskiftet, hvor de gjerne går opp noen prosent. Tidligere har denne typen kilometerbasert beregning av kjøregodtgjørelse vært den mest vanlige. Mange bedrifter har enten forpliktet seg til, eller for enkelhets skyld fulgt disse satsene som standard, men flere bedrifter velger nå å sette egne satser, eller tilby en fast kjøregodtgjørelse. Dette har sammenheng med at Staten nå krever at det skattlegges for deler av kilometergodtgjørelsen. F.eks. vil statens sats på kr 4,10 pr kjørte kilometer inntil 10.000 kjørte km skattlegges med 30 øre. Den skattefrie satsen er kun kr 3,80. 

 

Loggføring av andre avtalte satser

 

Det er altså fullt mulig for en bedrift å avtale egne satser med sine ansatte, som avviker fra Statens satser. I de fleste elektroniske kjørebøker er det enkelt å legge til disse egendefinerte satsene. I noen systemer gjøres dette under menypunktet ‘Sats’. Det vil være mulig å velge mellom satser allerede lagt inn, som Yrkesreise, Arbeidsreise, og Privat, og det vil i noen tilfeller være mulig å velge ‘Egendefinert’ og ‘Legg til egendefinert sats’. Noen systemer lar deg også velge fra egendefinerte satser som tidligere er lagt inn i systemet.

I noen kjørebøker kan du få muligheten til å legge til eller endre satser under punktet ‘Tillegg’. Her legger man også gjerne inn elementer som bompenger, ferjer, passasjertillegg og lignende.

Andre kjørebøker gir ikke brukeren denne muligheten og disse tjenestene passer derfor best til bedrifter som utelukkende forholder seg til Statens satser.

 

Spar tid og unngå skattesmell

 

Enkelhet ved loggføring og rapporter som er godkjente av revisorer vil gjøre hverdagen mer effektiv. Du sparer tid på manuelt arbeid, og både ansatte og bedriften kan bruke tiden på arbeidsoppgaver som gir verdi til selskapet. Elektroniske kjørebøker gjør det svært enkelt å skille mellom privat kjøring og ferdsel i forbindelse med jobb. Slik unngår du kluss i oppgjøret, og faren for å gå på en skattesmell er betydelig mindre.

Les mer om fordelene ved elektronisk kjørebok her.

 

 

New Call-to-action

 


Om Autogear

Om Autogear

Autogear er et norsk teknologiselskap som er spesialisert på elektronisk kjørebok til bruk i biler som brukes både i jobb og privat. Selskapet har levert elektronisk kjørebok i over 10 år og har hovedkontor i Oslo.

Les mer ›

    Få e-post om nye innlegg:


    Siste artikler i bloggen: